miércoles, 11 de marzo de 2015

Estructura i organització d'un programa radiofònic tipus magazine

Resultado de imagen de estructura y organizacion de un programa radiofónico tipo magazine

Primer que tot és necessari fer un rellotge, és a dir, dividir l'hora entre els diferents continguts i fer-lo de manera gràfica ajuda, ya siga un cercle, com una pizza amb  rebanades de diferent mida o minuts, o bé siga algo més linial.

Cal fer una simple llista amb la duració de cada concepte serveix, sumant bé els temps.

Per a distribuir l'informació, hi ha que fer un primer bloc que tinga l'entrada del programa, la salutació dels conductors, un avanç del que haurà i el primer contingut (reportage, presentació de cançó, etc).

En el segon bloc es pot fer una continuació de l'entrevista, una recomanació cinematogràfica o una secció de dades curioses, dades biogràfiques de l'artista que es presentarà a continuació si és musical, altra cançó o dos ben presentades, etc. Així es segueix amb els següents blocs, posant quant dura cada cosa (comentari, cançó, etc).

No cal posar molts talls comercials ja que són simbòlics i en realitat hi ha poques per hora, amb tres de dos minuts és suficient.

Abans d'acabar cada bloc es pot donar un avanç del que segueix, i en l'últim bloc es posa l'acomiadament dels conductors i l'eixida del programa, amb crèdits per a tots els colaboradors (guió, producció, operació tècnica, locutors, reporters, asistents, etc).

No hay comentarios:

Publicar un comentario