sábado, 20 de diciembre de 2014

El procés del relat digital


Després d'acabar la primera avaluació vam començar decembre preparant el nou projecte, el relat digital.
Fa quasi tres setmanes començàrem a parlar de com fer un relat digital, Primer vam veure alguns relats digitals i els vam comentar. Després vam pensar en els posibles temes elegint el difinitiu per a fer el guió del relat.

A mi em va costar elegir el tema perque volia que fora una historia de la meua vida però no sabia quina elegir. Vam obrir un document drive per a compartir-lo amb el nostre professor. Finalment em vaig decantar pel tema de com vaig pasar l'últim curs de la ESO. Al principi no sabia que títol posar i vaig començar primer per escriure la introducció del guió.

M'en va llevar molt de temps d'acabar el guió. El diumenge vaig finalitzar el guió i el dilluns a classe vam corregir el que ens va posar Toni, el professor. Al día següent vam seleccionar les fotos que voliem per al relat. L'últim dia de classe vam veure el relat digital del professor que explicava les seues aficions desde menut fins a eligir que estudiar a la universitat i hui en día.

Per a acabar el meu relat digital sols em falta muntar-lo posant la música i les fotos per a presentar-lo o pujar-lo a youtube fins el próxim dilluns.

martes, 9 de diciembre de 2014

Ací podeu veure el meu 2n Videoblog

En aquest videoblog parle de com són alguns professor del meu institut smb imitacions i gestos que fan.

sábado, 8 de noviembre de 2014

L'obra de Pigmalió



L'obra de teatre de Pigmalió fou publicada en 1913 per George Bernard Shaw i està basada en el relat de Ovidio Pigmalió. Shaw va escriure aquesta obra en una època on la fonètica era un tema en auge; deia que l'espanyol i l'alemà eren idiomes clarísims que els extrangers de eixes llengües podien comprendre, però  que l'anglés era tan mal parlat que ni ells mateixos s'entenien. L'obra resulta ser didáctica, però sense ser aburrida.

Aquest passat divendres vam fer una terúlia sobre Pigmalió i vam fer com una espècie de debat amb preguntes i repostes. Toni ens va donar una fitxa del guió inicial per a la tertúlia on hi havia deu preguntes que podiem introduir-les en el debat. L'obra és un tema comèdic i romàntic entre molts personatges, sobre tot en Elisa i Higgins pel seu conflicte amorós, i la varietat de tipus de llengues i accents que es parlen. En l'obra evoluciona el personatge d'Elisa perque s'enamora de Higgins. El llenguatge és un dels temes principals de l'obra per la molta varietat de llengua que hi ha.

Jo vaig contestar quatre preguntes de la fitxa i vaig introduir la pregunta de per què Doolitle en un principi es volia portar a la seua filla Elisa. En realitat no es la volia portar sino que volia rebre diners per on estava vivint Elisa.

lunes, 3 de noviembre de 2014

Ressenya del projecte de Toledo


La setmana passada vam estar parlant sobre el pròxim videoblog que haurem de fer i treballàrem el projecte del viatges.

El nostre grup de tres persones vam treballar el projecte d'anar a Toledo per a passar un cap de setmana. Jo em vaig centrar en informarme en el desplaçament, l'allotjament i els menjar.

El día de la exposició vam presentar els projectes dos grups. El primer grup va exposar el viatge a Madrid i el segon, nosaltres, vam exposar el viatge a Toledo. Els dos ho vam exposar amb el power point que treballarem tant a classe com a casa.

 Les dues exposicions eixiren molt bé i es van fixar en tres apartats: activitats culturals; desplaçament, allotjament i menjars; i temps lliure. La nostra exposició va eixir coordinada i amb bona informació donada.


lunes, 20 de octubre de 2014

Setmana amb una visita


La setmana passada vam continuar amb el tema dels videoblogs i vam veure la majoria dels videos dels companys.

El dimecres va vindre Arnau, un estudiant que ha fet la carrera de comunicacions audiovisuals a la Universitat de Valencia i el màster a Gandia. Ens va contar com es aquesta carrera, com per exemple que hi ha universitats que treballen més la part teòrica com la de València i altres que treballen més la part pràctica. També ens va contar algunes coses de la seua experiencia de l'erasmus. Despré vam veure dos videoblogs de les meues companyes per a que els analitzara i comentara  com han eixit.

L'últim día parlàrem del videoblog que va fer el nostre professor Toni i ho vam veure després. El seu videoblog tracta d'un ésser que arriba a la Terra per a donar un missatge sobre les festes amb tortura com algunes festes de bous, i que aixó ho podriem cambiar amb festes que ningú ix mal parat com festivals de música amb colors.

Ha sigut una setmana interessant amb opinions i crítiques dels videoblogs que hem vist a classe i per la visita d'Arnau.

lunes, 6 de octubre de 2014

Destí San Sebastià



La meua proposta per al viatge de fi de curs és anar a San Sebastià, una de les ciutats més visitades del nord de la península ibérica.

He triat aquesta ciutat pel seu clima que té, molta vegetació, temperatures suaus i bona pluja. També per les seues platges i les seues vistes des de les seues muntanyes.

San Sebastià és una ciutat turística important ja que es una de les més visitades d'Espanya. Es poden visitar grans monument i edificis com el Palau de Congressos i Auditori Kursaal que és la seu principal del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el Museo de San Telmo que és el museu principal de la ciutat i l'Estadi Municipal d'Anoeta on principalment és utilitzat per la Reial Societat de San Sebastià.

El problema d'aquesta ciutat és que es molt car a part també de la distancia entre San Sebastià i València. El viatge es faria un cap de setmana en tren o en bus, el que ixca més econòmic.

domingo, 5 de octubre de 2014

Els videoblogs en procés


En aquestos dies hem treballat els nostres videoblogs. El primer día vaig grabar el meu videoblog amb Toni al pati de l'institut. Vam tenir que grabar-ho dues vegades perque en la primera grabació, a Toni se li va oblidar conectar el micròfon que va acoplat a la càmera. La segona vegada sí que ja va eixir bé. Després vaig pujar a l'aula on els meus companys anaven a preparar una escena del videoblog de una companya on eixim tots menys el professor.

A l'altre día m'han recorde poc del que vam fer però sí que vam tornar a repetir l'escena de la companya que consistia en una discusió del viatge de fi curs on estàvem reunits en moltes taules unides i la companya s'alça enfadada insultant-nos i ferint-nos els sentiments, però era molt difícil perque a la companya li entrava la risa.

Al tercer día vam treballar i veure amb el projector com s'edita, com es puja i com es comparteix el videoblog. Ho vam fer amb el meu videoblog que fou el primer en finalitzar la grabació. Vam veure com s'editava el video amb el programa windows movie maker, com es pujava a youtube i com es compartia al meu blog. Encara em falta pujar-lo definitivament a youtube.

L'últim día al principi de la classe vam parlar del viatge de fi de curs i del projecte que començarem aquesta setmana que ve del viatge de fi de curs. Després vam reanudar la lectura de l'obra de teatre de Pigmalió i vam acabar l'escena.


sábado, 27 de septiembre de 2014

El meu 1r Videoblog

Videoblog de Blogmodabebe


Hola a tots, una setmana més escriuré aquesta entrada. En aquest escrit curt parlaré de com serà el primer videoblog que faré.

Al final, després de donar-li moltes voltes, m'he decidit pel tema d'instagram. L'us que fa la gent del instagram. Un tema on parlaré que és l'instagram, que tipus de fotos puja la gent i sobre tot l'us complet d'aquesta xarxa social com doanr likes o fer comentaris a les fotos.

Ara començaré a fer el guió del tema que parlaré. Després podem gravar-ho a casa o a altre lloc al aire lliure, o si no, el dilluns, dimarts i fins al dimecres gravar-ho a l'institut.


domingo, 21 de septiembre de 2014

Pigmalió



Aquesta és la meua primera entrada al meu blog i vaig a parlar de Pigmalió que estem treballant la seua obra de teatre a classe.

Pigmalió fou segons la mitologia grega un rei de Xipre que a més de ser sacerdot, era també un magnífic escultor. La seua obra superava en habilitat fins i tot la de Dèdal, el cèlebre constructor del laberint. Es va destacar sempre per la seua bondat i saviesa a l'hora de governar.

Segons explica Ovidi a Les Metamorfosis, Pigmalió havia buscat una esposa la bellesa de la qual correspongués a la seua idea de la dona perfecta. A la fi va decidir que no es casaria i dedicaria tot el seu temps i l'amor que sentia dins seu a la creació de les estàtues més boniques.

Així, va realitzar l'estàtua d'una jove, a la qual va anomenar Galatea, tan perfecta i tan bonica que es va enamorar d'ella perdudament. Fin i tot va somiar que l'estàtua cobrava vida. Quan va despertar, en lloc de l'estàtua es trobava Afrodita, que li vadir "Mereixes la felicitat, una felicitat que tu mateix has plasmat. Aquí tens la reina que has buscat. Estima-la i defensa-la del mal". D'aquesta forma Galatea es va transformar en una dona de veritat.

D'aquest mite procedeix del terme pigmalionisme, atracció per les estàtues, i és motiu recurrent per explicar el naixement de la vida artificial i la fascinació dels artistes per les seues muses i obres. També explica l'anomenat complex de Pigmalió que consisteix en voler millorar de manera obsessiva una altra persona.